nieuws

Vakmedianet neemt 17 titels over van Reed

Geen categorie

Vakmedianet neemt 17 titels over van Reed

Vakmedianet, de uitgever van Vakblad Warmtepompen, wil 17 titels van Reed Business overnemen. Bij de verkoop gaan 93 medewerkers over naar B+B Vakmedianet Groep BV.

Vakmedianet focust op bereik

Ruud Bakker, CEO Vakmedianet: “Vakmedianet wil met sterke merken een optimaal bereik binnen scherp gedefinieerde community’s creëren. De combinatie van kwaliteitscontent en getargete gebruikersprofielen levert voor onze lezers gerichte informatie op en voor onze adverteerders het hoogste rendement. De titels die wij van Reed overnemen passen in dat businessmodel en versterken de positie van Vakmedianet als leidende vakinformatieuitgeverij in Nederland.”

17 titels van Reed Business

De voorgenomen overname van de 17 titels van Reed Business gaat over: Distrifood, Foodmagazine, Distrifood Dynamics, Food Data Services, Misset Horeca, Misset Catering, Snackkoerier, Vleesmagazine, Bakkerswereld, Bouwmachines, AMT, Logistiek, Bike Europe, Tweewieler, Controllers Magazine, Bouwplannen.nl en Overheidsplannen.nl.

Alle 93 betrokken medewerkers treden in dienst bij Vakmedianet zodra het verkoopproces – na advies van de Ondernemingsraad – is afgerond. Vakmedianet krijgt naast de huidige uitgeverijen in Alphen aan den Rijn en Deventer ook een vestiging in Doetinchem. Het plan is om de voorgenomen verkoop per 1 januari 2015 geëffectueerd te hebben.

Synergie

Vakmedianet nam eerder van Wolters Kluwer portfolio’s over met leidende titels op het gebied van algemeen en financieel management, HR, arbo, or, facilitair management, management support, alsook de verzekeringstitel AM. De HR-titels PW en HR Base zijn overgenomen van VNU Media.

Leadgeneration

“Het krachtige online bereikmodel dat Vakmedianet inmiddels heeft ontwikkeld, zorgt ervoor dat wij op basis van contentprofielen onze eigen producten op het gebied van opleidingen en congressen kunnen vermarkten”, zegt Bakker. “Ook zijn wij in staat onze adverterende klanten marketing- en salesoplossingen aan te bieden in de vorm van contentmarketing en leadgeneration. De titels die Vakmedianet nu van Reed Business BV overneemt, zorgen ervoor dat we ons businessmodel kunnen uitrollen in nieuwe branches.”

Reageer op dit artikel