nieuws

NulNU manifest gepresenteerd door DNA in de Bouw

Geen categorie

NulNU manifest gepresenteerd door DNA in de Bouw

Op woensdag 8 oktober vond het energieneutrale congres NulNu plaats in Arnhem. Negen masterclasses verdiepten techniek, organisatie en financiën van een energieneutrale aanpak. Een sprankelende interviewronde over acht projecten met bewoners, eigenaren en makers prikkelde ruim 200 congresdeelnemers. De presentatie van het NulNu manifest van vereniging ‘DNA (De Nieuwe Aanpak) in de Bouw’, de feestelijke uitreiking van de eerste zeven diploma’s in Nederland van het internationaal erkende certificaat Passiefhuis vakman, de introductie van de Stichting KERN en de presentatie van het Ontwerppakket energetisch renoveren, sloten het geslaagde evenement af.

Tijdens het Nulnu congres presenteerde DNA in de Bouw het NulNu manifest: 10 standpunten die uiteenzetten waarom energieneutraal nu noodzakelijk is. Het werd overhandigd door bestuurslid Carl-peter Goossen aan Ron Josten, adviseur dubo bij VNG. Zeven cursisten ontvingen de eerste diploma’s in ons land van het internationaal erkende certificaat ‘Passiefhuis vakman’. De cursus van het Passiefhuis Instituut wordt in tientallen landen gegeven aan aannemers, installateurs en andere professionals in de uitvoerende bouw. De cursus is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast door DNA en wordt gegeven door de nieuwe stichting KERN, die deze avond werd geïntroduceerd. KERN staat voor kennisinstituut energetische renovatie en nieuwbouw en is opgericht door DNA om de energietransitie in de bouw te versnellen. KERN verzamelt zo compleet mogelijk actuele kennis, stelt deze laagdrempelig beschikbaar en ontwikkelt opleidingen en cursussen. Meer informatie op www.stichtingkern.nl.

Ontwerppakket energetisch renoveren
Tevens presenteerde DNA het Ontwerppakket energetisch renoveren, een compleet pakket met materialen om vijf keer een morfologisch ontwerp te maken. De inhoud is ideaal bij de integrale aanpak van het ontwerp voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw. Iedere bouwprofessional kan er direct effectief mee aan de slag. Een uitgebreid scala aan deeloplossingen, 82 in totaal, is verzameld in 16 groepen, inclusief kenmerken. Het pakket kan worden besteld bij DNA. Kijk voor meer informatie op www.dnaindebouw.nl.

Alles over Het Nieuwe Wonen
Het congres maakte deel uit van de NulNu manifestatie en betreft 3 evenementen in 3 maanden: gratis adviesgesprekken voor particulieren (22 – 25 september); het congres op 8 oktober en op 7, 8 en 9 november de energieneutrale open huisroute. Met de NulNu manifestatie wil DNA kennis en kunde over Het Nieuwe Wonen in een energieneutraal huis delen, kansen en mogelijkheden voor bewoners concreet maken en integrale samenwerking stimuleren.

Reageer op dit artikel