nieuws

GEO-T Expo van 11 tot 13 November in Essen

Geen categorie

GEO-T Expo van 11 tot 13 November in Essen

Door alle publiciteit rond de Chillventa in Neurenberg zou men bijna over het hoofd zien dat er ook andere beurzen plaats vinden die van belang zijn voor nieuwe ontwikkelingen rond de warmtepomp, zoals de geothermische beurs GEO-T Expo. Deze wordt dit jaar gehouden van 11-13 november in Essen. Voor de tweede keer is Messe Essen een ontmoetingsplaats voor de internationale geothermische industrie.

Zo meldt een bericht van het Bundesverband Wärmepumpen e.V. dat het evenement de industrie en het onderzoek samenbrengt. Tijdens de tentoonstelling vindt namelijk ook het geothermische congres DGK van het GtV-Bundesverband Geothermie plaats. Begunstigers van de GEO-T Expo zijn de federale minister van Economie en Energie, Sigmar Gabriel, en de minister van klimaatbescherming, milieu, landbouw, natuur- en consumentenbescherming van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Johannes Remmel.

De GEO-T Expo is een internationale vakbeurs voor de geothermische industrie. In het centrum van de tentoonstelling staan de toepassingen van geothermische energie voor verwarming en koeling en de elektriciteitsmarkt. De tentoonstelling beslaat de volledige werkingsgebied van de industrie: van dicht onder de oppervlakte via de middel-diepe tot diepe geothermie. Exposanten van IJsland tot Turkije tonen op de Messe Essen hun nieuwe producten en diensten, onder meer op het gebied van boren en exploratie, power plant engineering en planning en seismische en projectontwikkeling.

Dit jaar staat IJsland in het centrum van de beurs. Het eiland van geisers is dé Europese pionier op het gebied van het gebruik van geothermische energie en brengt als officiële partnerland van de GEO T Expo 2014 samen met de IJslandse Geothermal Cluster uitgebreide know-how naar Essen. IJsland ontvangt momenteel een kwart van zijn elektriciteit uit geothermische centrales en geothermische energie is ook een bron van energie voor de veel elektriciteit vergende dataservers.

Klik hier voor nadere informatie over de GEO-T Expo in Essen.

Reageer op dit artikel