nieuws

Grote warmtepompen in Europa

Geen categorie

Grote warmtepompen in Europa

EHPA (European Heat Pump Association) gaat een werkgroep opzetten gericht op toepassingen met grote warmtepompen. Grote warmtepompen kunnen verwarming, koeling en warm water bieden aan fabrieken en grote verzorgingsgebieden. De warmtepompen zijn geïntegreerd in industriële of commerciële processen voor warmteterugwinning (bron: Dimplex). Op het vlak van thermische output, kunnen grote warmtepompen meer dan 100 kW leveren.

Dit type warmtepompen zijn in de afgelopen jaren wat over het hoofd gezien, ook al kan hun potentieel het strijdperk van hernieuwbare verwarming en koeling veranderen. EHPA heeft samen met een aantal fabrikanten besloten om de krachten te bundelen en gaat een werkgroep opzetten om de kansen en uitdagingen van grote toepassingen bestuderen. De organisatie gaat uitzoeken wat er moet worden gedaan om de verwezenlijking van een grotere inzet in Europa te bereiken.

De eerste bijeenkomst van de Werkgroep Grote Warmtepompen zal plaatsvinden op 3 september in Brussel. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@ehpa.org.

U kunt meer informatie over alle soorten warmtepompen in de EHPA Technology pages vinden.

Reageer op dit artikel