nieuws

Europees leerprogramma voor installateurs

Geen categorie

Europees leerprogramma voor installateurs

In september komt er een pilotversie van een nieuw leerprogramma voor installateurs in de koeling, airconditioning en warmtepomptechnologie op de markt. 

 

Het programma dat door de EU gesponsord en nog in ontwikkeling is,  gaat over CO2, ammoniak, koolwaterstoffen en zwak brandbare alternatieven zoals HFO en R32 koudemiddelen. Bouwers van koel- en warmtepompinstallaties kunnen daarmee hun kennis op het gebied van producteigenschappen, veiligheid en betrouwbaarheid uitbreiden, zo meldt de site Refripro.eu.

In 2015 komt een innovatieve mix van lesmateriaal beschikbaar, waaronder interactieve e-learning, gedrukte versies, een online bibliotheek en nog veel meer.  Het lesmateriaal is in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Pools en Nederlands beschikbaar. Verenigingen en scholen in heel Europa zijn erbij betrokken en ook de industrie biedt ondersteuning. De pilotversie komt in september online; technici, werkgevers en deskundigen kunnen deze versie  tot oktober  testen.

 

 

 

Reageer op dit artikel