nieuws

Nieuwe Panasonic Etherea warmtepomp biedt veel innovaties

Geen categorie

Nieuwe Panasonic Etherea warmtepomp biedt veel innovaties

Panasonic introduceert de vernieuwde Etherea QKE, een warmtepompserie met een indrukwekkend rendement. Ze behalen een SCOP van 4,80 (energielabel A++) en een SEER van 7,60 (energielabel A++). Dit systeem biedt huiseigenaren een gezonde luchtkwaliteit, comfort en betrouwbaarheid.

Een belangrijke innovatie van de Panasonic Etherea warmtepomp is dat hij is voorzien van het Nanoe-G-luchtzuiverings- en filteringssysteem. Dit systeem maakt gebruik van nanotechnologie en laat kleine e-ion deeltjes vrij. Deze deeltjes deactiveren 99 procent van de bacteriën en virussen die in het filter worden opgevangen, zodat de lucht snel en optimaal wordt gezuiverd. Bovendien neutraliseert het Nanoe-G-systeem geurtjes, waardoor een prettig en gezond binnenklimaat wordt gegarandeerd.

Slimme luchtstroomsturing
Een andere innovatie waarmee de bestaande Etherea-warmtepomp verder is verbeterd, bestaat uit de aanpassingen van de intelligente Panasonic Econavi-sensor. Aan deze sensor zijn de functies Temperature Wave en Area Search toegevoegd. Met Temperature Wave wordt de temperatuur in een kamer automatisch aangepast, zodat het energiegebruik wordt beperkt zonder dat dit ten koste gaat van het verblijfscomfort.
De Area Search-functie stuurt de luchtstroom van de Etherea automatisch in de richting van de mensen die in de ruimte aanwezig zijn. Doordat de ECONAVI-sensor veranderingen in menselijke bewegingen herkent, wordt voorkomen dat een ongebruikt gedeelte van de ruimte onnodig wordt gekoeld.

Energiemanagement
Het energiegebruik van het Etherea QKE-systeem wordt inzichtelijk gemaakt via IntesisHome. Met deze online applicatie kan het energiemanagement van de woning worden verbeterd, doordat het energiegebruik per week, maand en jaar tot op detail wordt weergegeven. IntesisHome werkt vanuit ‘de cloud’ en biedt gebruikers op een bijzonder flexibele en intelligente manier de optie om een Panasonic-airconditioning of -warmtepomp op afstand te bedienen.

R22 Renewal Solution
Per 2010 is het koudemiddel R22 uitgefaseerd binnen de Europese Unie. In 2011 introduceerde Panasonic haar R22 Renewal Solution. Deze oplossing zorgt ervoor dat bij vervanging van een bestaand R22-klimaatsysteem door een nieuw Panasonic-systeem dat met R410A werkt, het bestaande R22-leidingwerk opnieuw kan worden ingezet.

Voor meer informatie: www.aircon.panasonic.eu

Reageer op dit artikel