nieuws

Gebrek aan ambitie in energiedoelstellingen Europese Commissie voor 2030

Geen categorie

Gebrek aan ambitie in energiedoelstellingen Europese Commissie voor 2030

De doelstellingen die zijn vastgelegd in het beleidskader voor klimaat en energie 2020-2030 missen ambitie, stelt de European Heatpump association (EHPA) in een open brief.

Het beleidskader van de Europese Commissie, dat voortbouwt op het Green Paper van 2013, bevat een bindende doelstelling van 40% broeikasgasreductie, en een bindende doelstelling van 27% duurzame energie. Nationale doelstellingen ontbreken echter. De ambitie die nodig is om een stabiel investeringsklimaat te verkrijgen voor de periode 2020-2030 ontbreekt wat de EHPA betreft. ‘Inspanningen uit het verleden worden genegeerd, en het klimaat wordt verder in gevaar gebracht door zulke zwakke ambities’.

‘Door in te zetten op slechts 40% afname van broeikasgassen zet de Europese Commissie in op een situatie die slechts iets beter is dan ‘business-as-usual’ waarbij een afname van 32% zou worden gerealiseerd’, schrijft het EHPa verder.

Ook de doelstelling van 27% duurzame energie van 27% is slechts een paar procent meer dan wat bereikt zou worden met de huidige inspanningen.

De EHPA stelt dat de warmtepompindustrie hard heeft gewerkt om de huidige markt te ontwikkelen. De technologie draagt ​​bij aan een efficiënt gebruik van duurzame energie en kan van essentieel belang zijn voor het bereiken van toekomstige doelstellingen. De EHPA streeft daarom naar betekenisvolle en ambitieuze doelstellingen op het gebied van energie-en klimaatbeleid. In de open brief roept de EHPA op tot een ambitieus en betekenisvol post 2020-beleidskader.

Als reactie op de mededeling van de Commissie heeft de EHPA de open brief gestuurd aan de commissarissen en de hoofden van de kabinetten van de Commissie.

Reageer op dit artikel