nieuws

IEA-warmtepompprogramma zoekt nominaties voor Rittinger

Geen categorie

IEA-warmtepompprogramma zoekt nominaties voor Rittinger

Het ‘Heat Pump Programme’ van de

International Energy Agency zoekt kandidaten voor de Rittinger-award. Het moet daarbij om organisaties of individuen gaan die zich internationaal onderscheiden op het gebied van warmtepomptechnologie, de toepassing ervan of de ontwikkeling van de warmtepompmarkt.

Binnen het warmtepompprogramma van de IEA werken deelnemers uit verschillende landen samen aan projecten die in brede zin met warmtepompen hebben te maken. De Rittinger-award wordt sinds 2005 driejaarlijks door het programma uitgereikt. Hij is vernoemd naar Peter Ritter von Rittinger, een Oostenrijkse ingenieur die de eerste praktisch toegepaste warmtepomp ter wereld heeft ontworpen en geïnstalleerd. Het ging daarbij om een installatie die in 1856 in gebruik werd genomen in een Oostenrijkse zoutfabriek. De uitreiking van de award waar individuen en organisaties nu voor kunnen worden voorgesteld, vindt in mei 2014 plaats tijdens de International Heat Pump Conference in Canada. De uiterste inzenddatum voor nominaties is 1 maart 2014.

Reageer op dit artikel