nieuws

WKO-manifestatie: Energieopslag in de bodem

Geen categorie

WKO-manifestatie: Energieopslag in de bodem

Samen met gerenommeerde partners organiseert DWA op woensdag 30 oktober de WKO-manifestatie. Centraal staan praktijk, ontwikkelingen, succesfactoren en kwaliteitsborging op het gebied van warmte- en koudeopslag. De bijeenkomst richt zich op alle spelers en belanghebbenden op het gebied van bodemenergiesystemen, en meer in het algemeen, duurzame energiesystemen.

Bodemenergie heeft in twintig jaar tijd enorm aan populariteit gewonnen. Dat niet alles vanzelfsprekend goed gaat, bleek in de achterliggende tijd uit berichten in de media over tegenvallende prestaties van WKO-systemen. Dat hebben de sector en de overheid zich aangetrokken: er komen wettelijk verplichte eisen aan vakbekwaamheid en prestatiemonitoring. Ondertussen zijn er tal van bodemenergiesystemen die uitstekend functioneren, met tevreden opdrachtgevers en gebruikers.
Wat is de stand van zaken? Hoe kunnen alle betrokken partijen bijdragen aan het uiteindelijke resultaat van een warmte- en koudeopslagsysteem? Deze en meer actuele vragen vormen de kern van de WKO-manifestatie.
Deelnemers worden tijdens de bijeenkomst bijgepraat over de rol van bodemenergie binnen het Energieakkoord van de SER en maatregelen die kwaliteitsborging beogen. Vervolgens zullen sprekers uit uiteenlopende sectoren die al jarenlang naar tevredenheid bodemenergie toepassen, ingaan op faal- en succesfactoren van warmte- en koudeopslagsystemen. Afsluitend is er een debat waarin vertegenwoordigers uit de diverse branches en opdrachtgevers de degens zullen kruisen over de kortste route naar kwaliteitsverbetering en prestatieborging. Dagvoorzitter is Roelof Hemmen, presentator RTL Nieuws en BNR Nieuwsradio.
  Aanmelden en meer informatie

De WKO-manifestatie vindt plaats op 30 oktober 2013 in Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132 in Bodegraven en duurt van 12.30 tot 16.30 uur, met aansluitend een borrel. Deelname kost € 195,- per persoon (exclusief btw). Voor meer informatie en aanmelden zie http://www.dwa.nl/wko.

Reageer op dit artikel