nieuws

NIBE introduceert NIBE SOLAR thermische zonlichtsystemen

Geen categorie

Per 1 januari 2013 breidt NIBE Energietechniek B.V. haar leveringsprogramma uit met een nieuwe productgroep: thermische zonlichtsystemen. De nieuwe NIBE SOLAR-lijn biedt keuze uit vijf standaard zonlichtpakketten voor verschillende situaties, maar omvat tevens alle gewenste componenten voor een thermisch zonlichtsysteem op maat.

NIBE SOLAR: duurzaamheid in optima forma

Het NIBE SOLAR zonlichtsysteem is geschikt voor warmtapwaterbereiding en ondersteuning van ruimteverwarming. Het systeem kan eenvoudig worden aangesloten op een comfortinstallatie met een nieuwe of bestaande(*) NIBE warmtepomp, maar ook op een warmwaterinstallatie. Het bedienen, uitlezen en instellen van de zonneboilerregeling geschiedt bij vrijwel elk systeem via het handige bedieningspaneel van de warmtepomp. Door de perfecte integratie van de regelingen van de warmtepomp en het zonlichtsysteem wordt zonlichtenergie optimaal benut.

Maximale installatievrijheid

Doordat het NIBE SOLAR zonlichtsysteem drukgevuld is, hoeven de leidingen niet op afschot te worden geïnstalleerd en kan een groot hoogteverschil tussen de collectoren en de boiler worden overbrugd. Dat geeft veel vrijheid bij het plaatsen van de collectoren, de boiler en/of het buffervat. De collectoren zelf zijn geschikt voor zowel schuindak- als platdakopstelling en zijn in een verticale en horizontale uitvoering beschikbaar.

Keuze uit vijf standaardpakketten

Aan de basis van het NIBE SOLAR zonlichtsysteem staat de Solar Keymark gecertificeerde NIBE FP215 zonlichtcollector. Deze fraai ogende collector is slechts 81 mm dik en voorzien van een solide omlijsting van zwart geanodiseerd aluminium. Dankzij de waterzijdige klikverbindingen is montage van de collector eenvoudig. NIBE levert deze zonlichtcollectoren met 10 jaar fabrieksgarantie. De NIBE SOLAR-lijn omvat een breed pakket regelingen, bevestigingsmaterialen en overige accessoires ten behoeve van een compleet zonlichtsysteem dat kan worden gecombineerd met diverse typen NIBE warmtepompen en NIBE boilers. Voor het gemak van de installateur heeft NIBE de volgende standaard zonlichtpakketten samengesteld:

1. NIBE SOLAR met F1145 water/water warmtepomp en VPBS 300 indirect verwarmde boiler

2. NIBE SOLAR met F1145 water/water warmtepomp en VPAS 300/450 indirect verwarmde boiler

3. NIBE SOLAR met F2026 of F2300 lucht/water warmtepomp en VVM 500 boiler

4. NIBE SOLAR met SPLIT lucht/water warmtepomp en UKVS 230 buffervat

5. NIBE SOLAR voor boilers met ingebouwde verwarmingsspiraal

Dankzij de ruime keuze aan warmtepompen en boilers kan echter voor vrijwel elke situatie een NIBE SOLAR zonlichtsystemen op maat worden samengesteld. NIBE adviseert installateurs om in geval van maatwerk contact op te nemen voor een deskundig advies.

Voordelen

• Keuze uit standaardpakketten of maatwerk

• Veel installatievrijheid

• Twee collectormodellen beschikbaar: voor horizontale of verticale opstelling

• Perfecte integratie van verschillende regelingen

• Hoog rendement

• Optimale benutting van gratis zonlichtenergie

• Fabrieksgarantie: 10 jaar op collectoren

(*) Bij aansluiting op een bestaande warmtepompinstallatie dient een boiler met zonneboilerspiraal
aanwezig te zijn c.q. dient een extra boiler met een spiraal te worden geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel