nieuws

Eerste certificaat Energiezuinige Woning uitgereikt

Geen categorie

Onlangs heeft Woningborg het eerste certificaat Energiezuinige Woning uitgereikt. Met dit onlangs certificaat garandeert Woningborg dat een bouwplan voldoet aan de eisen die worden gesteld aan het energiezuinige ‘passiefhuis bouwconcept’.

Dit concept heeft als uitgangspunt dat de behoefte aan energie voor ruimteverwarming moet worden teruggebracht tot maximaal 15 KWh/m2 woonoppervlak per jaar. Woningborg toetst het bouwplan onder andere met behulp van de ‘PHPP berekening’ die de energiebehoefte van een woning in de planfase in kaart brengt.

De woning die als eerste voor het certificaat in aanmerking is gekomen, wordt binnenkort gebouwd in Zwolle. Het gaat om een all-electric huis, waarvan de stroombehoefte volledig gedekt door 32 PV-panelen. Daarnaast is de woning voorzien van een lucht-waterwarmtepomp met zonnecollectoren. In de woning zal een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning worden geïnstalleerd dat een rendement van meer dan 90 procent heeft.

De aannemer en planontwikkelaar van het pand is Villa Nova Bouw BV uit Rijssen, dat zich heeft gespecialiseerd in de bouw van energiezuinige Passiefhuizen en energieneutrale woningen. Woningborg is een schadeverzekeringsbedrijf dat gespecialiseerd is in het waarborgen van woninggaranties.

Reageer op dit artikel