nieuws

Projectontwikkelaar past standaard hybride warmtepompsysteem toe

Geen categorie

Projectontwikkelaar VDM Woningen gaat standaard een innovatief warmtepompsysteem toepassen bij de bouw van particuliere woningen. “Door toepassing van de nieuwste technieken op zowel installatietechnisch- als bouwkundig vlak zijn we in staat nog duurzamere woningen te realiseren én de prijzen aan te scherpen”, zo stelt het bedrijf.

Alle particuliere woningen die VDM bouwt worden voortaan standaard gerealiseerd met een hybride cv/warmtepompsysteem, waarbij het goede van een cv-combiketel wordt gecombineerd met het maximale rendement van een luchtwarmtepomp. Met de warmtepomp wordt de woning optimaal verwarmd en kan de woning ook worden gekoeld. Met dit innovatieve hybride systeem besparen toekomstige bewoners 27% procent op de energielasten, zo stelt VDM. Jaarlijks kan dit enkele honderden euro’s opleveren, een bijkomstig voordeel naast de forse reductie in CO2-uitstoot.

VDM Woningen (sinds 1880) bouwt jaarlijks ruim 225 energiezuinige woningen, zowel in houtskeletbouw als traditioneel, voor de particuliere en de zakelijke markt. Daarnaast heeft het bedrijf een uniek concept ontwikkeld voor renovatie van de bestaande woningvoorraad.

Reageer op dit artikel