nieuws

Grootste aardwarmteproject VS verwarmt 47 gebouwen

Geen categorie

Op het terrein van de Bell State University in de Amerikaanse staat Indiana wordt hard gewerkt aan wat ‘het grootste grondgebonden, gesloten aardwarmte-energiesysteem van de Verenigde Staten’ wordt genoemd.

Voor het project worden 3.600 boringen verricht met een diepte tot 120 m. Ook wordt een nieuwe energiecentrale gebouwd waarin twee enorme warmtepompen komen te staan. Als het systeem in 2014 operationeel wordt, zal het voor de verwarming en koeling van 47 gebouwen zorgen. De universiteit heeft doorberekend dat dit een besparing in energiekosten oplevert van 2 miljoen dollar per jaar. Doordat het systeem vier oude boilervaten vervangt waarvan het water via een kolencentrale wordt verwarmd, zal de CO2-uitstoot van de universiteitscampus bovendien worden gehalveerd.

Reageer op dit artikel