nieuws

Vestia plaatst warmtepompen in sociale huurwoningen

Geen categorie

Vestia Noord Nederland is onlangs gestart met de bouw van 39 sociale huurwoningen in Wehl. Alle woningen in dit project, dat de naam ‘De Motketel’ draagt en dat onderdeel is van het nieuwbouwgebied De Heideslag, worden voorzien van een warmtepomp.

Met de bouw van De Motketel is een vliegende start gemaakt met de ontwikkeling van het woningplan De Heideslag. In De Motketel worden twee soorten woningen gebouwd. Zogenaamde kwadrantwoningen (12) en karakteristieke eengezinswoningen (27). Alle woningen in het project vallen in de sociale huursector en zijn voorzien van een individuele warmtepomp, die wordt aangesloten op vloerverwarming en die voor warm tapwater zorgt.
Inmiddels is in ruim 70 procent van de nieuwbouwprojecten van Vestia sprake van levering van duurzame warmte. Tot begin vorig jaar had de corporatie bijna 6.000 woningen aangesloten op stadsverwarming met restwarmte of voorzien van een individuele, dan wel collectieve warmtepomp.

Reageer op dit artikel