nieuws

Probleem aardwarmte Pijnacker

Geen categorie

Twee aardwarmte-installaties bij tuinbouwbedrijven in Pijnacker liggen momenteel stil. Bij de ene installatie komt olie omhoog en bij de andere gas. Beide tuinbouwers zijn druk bezig een oplossing te vinden voor de problemen. Dat meldt Cobouw 8 juni op haar website.

Twee tuinbouwbedrijven in Pijnacker maken al enige tijd gebruik van aardwarmte. Hier wordt water van ongeveer 70 graden Celsius opgepompt uit een diepte van ongeveer 200 meter. De warmte wordt niet alleen door de tuinbedrijven gebruikt, maar ook voor de verwarming van een scholencomplex, een zwembad en een sporthal.

Ammerlaan

Bij potplantenkwekerij Ammerlaan komt olie omhoog bij het boren naar aardwarmte. De problemen komen volgens de tuinder onverwacht. Hij hoopt dat het een tijdelijk effect is. Mocht het probleem blijven bestaan overweegt hij de aanschaf van een oliescheider, waardoor de olie van het water gescheiden kan worden.

Duijvestijn

Bij tomatenkwekerij Duijvestijn zit er opgelost gas in het water. Ook Duijvestijn hoopt dat het om een tijdelijk effect gaat. Scheiding van gas en water is hier de oplossing voor het probleem. Eventueel kan het gas nog gebruikt worden in een ketel, waarmee de kas verwarmd kan worden.

Reageer op dit artikel