nieuws

Enorme groei zonne-energie

Geen categorie

Amerikaanse topanalisten voorspellen dat in grote delen van de wereld stroom uit eigen zonnepanelen op het dak binnen een tot twee jaar goedkoper zal zijn dan uit het stopcontact. Door verdere kostenverlaging is het bereiken van deze zogeheten grid-parity – de heilige graal op zonne-energiegebied – eind dit jaar of volgend jaar al mogelijk. Zonne-energie […]

Amerikaanse topanalisten voorspellen dat in grote delen van de wereld stroom uit eigen zonnepanelen op het dak binnen een tot twee jaar goedkoper zal zijn dan uit het stopcontact. Door verdere kostenverlaging is het bereiken van deze zogeheten grid-parity – de heilige graal op zonne-energiegebied – eind dit jaar of volgend jaar al mogelijk. Zonne-energie zal vooral ook dieselgeneratoren overal ter wereld vervangen en olie- en gasgestookte centrales qua prijs overtroeven.

 

Dat zeggen senior analist Vishal Shah van Wallstreet bank Barclays Capital en CEO Jigar Shah (geen familie) van de mede door miljardair Richard Branson opgerichte Carbon War Room. Beide gerenommeerde sprekers lichten hun toekomstvisie toe tijdens de Nederlandse topconferentie The Solar Future III, 21 april in het Mediaplaza-complex in Utrecht.

Reageer op dit artikel