nieuws

Wij Willen Zon geslaagd

Geen categorie

De actie van stichting Wij Willen Zon om tien megawatt aan zonnepanelen op de Nederlandse daken te krijgen, is geslaagd. De actie liep op 31 januari af en het doel om met zoveel mogelijk mensen zonnepanelen te bestellen in China, is gehaald. Door de omvang van de order, heeft de stichting de zonnepanelen tegen een gunstige prijs kunnen kopen.

Particulieren of bedrijven die nog deel willen nemen aan de actie, kunnen zich nog tot half februari inschrijven op de website van Wij Willen Zon. Begin februari vertrekken de initiatiefnemers naar China om de contracten voor de levering te tekenen en dan is de deal rond. 

Collectief 

De actie is gestart door leden van Urgenda en De Betere Wereld en heeft als doel om het gebruik van zonne-energie in Nederland te stimuleren. Doordat de subsidies op zonnepanelen in Nederland afgeschaft zijn, wilde Wij Willen Zon toch panelen voor een gunstige prijs aanbieden. Door de grote collectieve inkoop van de panelen in China, is dat gelukt.

Reageer op dit artikel