nieuws

Kabinet-Rutte weinig duurzaam

Geen categorie

Ondernemers zijn niet tevreden met het duurzaamheidsbeleid van het kabinet-Rutte. Dat blijkt uit de Duurzaamheidbarometer die op 7 februari gepresenteerd werd door PricewaterhouseCoopers (PwC). Volgens de ondernemers steekt het kabinet te weinig geld in het stimuleren van duurzaam ondernemerschap en schept het geen consistent investeringsbeleid voor groene energieproductie. De Duurzaamheidbarometer is een onderzoek onder 213 Nederlandse directeuren, managers en beleidsverantwoordelijken in de duurzame sector.

Slechts 13 procent van de ondervraagden vindt dat het regeerakkoord duurzame ambitie uitstraalt. Men vindt dat het akkoord onder meer onvoldoende duidelijk maakt wat er met de Green Deal bedoeld wordt. Daarnaast zijn de ondernemers niet blij met de beperkingen voor duurzaam beleggen. Slechts 18 procent van de ondervraagden denkt dat het regeringsbeleid bijdraagt tot meer duurzaam ondernemerschap.

 

Energiebeleid

De deelnemers aan de barometer zijn ook erg kritisch over het energiebeleid van deze regering. Slechts 16 procent denkt dat het huidige kabinet een consistent investeringsbeleid schept voor duurzame energie, terwijl dat volgens 91 procent van de ondervraagden essentieel is. Volgens Klaas van den Berg, sustainability leader bij PwC, neemt het bedrijfsleven langzaam de rol van de overheid over als aanjager van een duurzame economie. Zo ziet van de onderzochte bedrijven meer dan een derde in de huidige stand van de economie aanleiding om zich meer toe te leggen op duurzaam ondernemen.

Reageer op dit artikel