nieuws

Imtech maakt groot Londens kantoor energiezuiniger

Geen categorie

Technische dienstverlener Imtech maakt bekend dat het voor circa 35 miljoen euro twee nieuwe gebouwen in Londen gaat uitrusten met hightech technische oplossingen. Het gaat om innovatieve energiebesparing in het hoofdkantoor van de Croydon Council en hightech akoestische technologie voor de wereldberoemde Milton Court van de Guildhall School of Music.

Het veertien verdiepingen hoge en 21.000 m² grote project Croydon Civic Offices zal als hoofdkantoor dienen voor de Croydon Council (deelgemeente in Londen) en wordt geïntegreerd met het bestaande monumentale gemeentehuis. Imtech is verantwoordelijk voor de complete technische infrastructuur. De deelgemeente wenst in het kader van haar milieubeleid en MVO-doelstellingen een zo energiezuinig mogelijk gebouw. Daarom zal Imtech een innovatieve CO2- en NOx-neutrale warmtekrachtkoppeling als energievoorziening realiseren.

Daarnaast wordt het gebouw voorzien van hightech absorptietechnologie, innovatieve warmteterugwinning, slimme ventilatie en koeling en tal van andere energiezuinige oplossingen, waaronder verlichting. Bovendien zal, geïntegreerd met de energievoorziening, een fotovoltaïsch energiesysteem worden aangelegd waarmee elektriciteit uit zonne-energie tot stand wordt gebracht Door al deze technische voorzieningen is, in vergelijking met een conventioneel gebouw, sprake van significante energiebesparing.

Akoestische technologie Milton Court Guildhall School of Music Een ander voorbeeld van innovatie is de hightech technologie voor de wereldberoemde Milton Court van de Guildhall School of Music. In de concerthal en het theater (samen ruim 850 zitplaatsen) en in talloze oefenstudio’s wordt een geluidsniveau gerealiseerd dat de kwaliteit van een opnamestudio evenaart.

Reageer op dit artikel