nieuws

Grootschalig WKO-project in binnenstedelijk Nieuwegein

Geen categorie

De demeente Nieuwegein, Corio, Stadskwartier CV (Multi Vastgoed en ING Real Estate Development) en Vaanster zetten in op duurzame samenwerkingduurzame samenwerking. Samen maken deze partijen het mogelijk dat het Stadskwartier, de nieuwe binnenstad van Nieuwegein, van energie wordt voorzien middels een duurzame Warmte en Koude Opslag installatie.

Op vrijdag 10 december zullen vertegenwoordigers van de deelnemende partijen de samenwerking ondertekenen. Samen maken deze partijen het mogelijk dat het Stadskwartier, de nieuwe binnenstad van Nieuwegein, van energie wordt voorzien middels een duurzame Warmte en Koude Opslag installatie. Het nieuwe Stadhuis, een nieuw Theatercomplex, 198 nieuwe appartementen en 35.000m2 nieuw en gerenoveerd winkeloppervlak worden aangesloten op deze WKO.  Deze Publiek Private Samenwerking op gebied van WKO draagt bij aan het realiseren van de millenniumdoelstellingen van de gemeente op gebied van duurzaamheid. Bovendien is het project uniek in zijn soort door de schaalgrootte in een binnenstedelijke omgeving.

Reageer op dit artikel