nieuws

Nieuwe EPC ‘komt nog steeds te vroeg’

Geen categorie

De aanscherping van de energie prestatie coëfficiënt (epc) komt te vroeg. Dat vinden de bouwondernemers. Zij willen eerst een berekeningsmethode, schrijven zij aan staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Aanleiding voor de brief is het bericht dat de energie prestatienorm gebouwen nog niet klaar is. “Er wordt wel hard aan gewerkt door de NEN”, zegt Leendert Meijers, adjunct-directeur van NVB. “Maar tijdens het testen kwamen er wat vreemde getallen uit.”
De Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers vindt daarom dat de voorgenomen epc-verlaging van 0,8 naar 0,6 moet worden uitgesteld. “Het heeft weinig zin om de woonconsument op te zadelen met extra kosten, terwijl de effecten voor zijn portemonnee en het milieu discutabel zijn”, stelt de NVB.

Reageer op dit artikel