nieuws

Elektriciteitsgebruik blijft stijgen

Geen categorie

Het gebruik van elektriciteit blijft flink stijgen, zo heeft netbeheerder TenneT gemeten. Afgelopen maand is een stijging waargenomen van ruim twee procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het verbruik van elektriciteit lag in september inmiddels hoger dan het hoogste niveau van voor de economische crisis.

TenneT publiceert iedere maand op haar website rond de 20e actuele cijfers rond om het energieverbruik, productie, import en export. Met de cijfers geeft de landelijke elektriciteitstransporteur meer transparantie over de ontwikkelingen in de elektriciteitsmarkt.

Cijfers (in gigawattuur):
• Verbruik: 103310
• Import: 15769
• Export: 12523
• Totaal: 100064
• Procentueel verschil ten opzichte van vorig jaar: 2,14%

Reageer op dit artikel