nieuws

Europa moet veel meer energie bezuinigen

Geen categorie

Europa moet het aantal maatregelen om efficiënter met energie om te gaan verdrievoudigen om in 2020 de energiebehoefte met twintig procent te hebben teruggebracht.

Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse Ecofys en het Duitse instituut Fraunhofer ISI. Europa kan 78 miljard euro per jaar besparen als het efficiënter met energie om gaat. De Europese Unie loopt achter bij het realiseren van de efficiëntiedoelen die zijn afgesproken. De EU heeft een zogeheten ’20-20-20′-programma opgesteld: de EU wil in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met twintig procent verminderen en twintig procent van de energie moet komen uit duurzame bronnen.
Patty Fong van de European Climate Foundation, dat opdracht gaf voor het onderzoek, zei woensdag dat EU-landen nieuw beleid en maatregelen moeten ontwikkelen om dit doel te halen.

Reageer op dit artikel