nieuws

Wavin groeit weer

Geen categorie

Wavin heeft na negen opeenvolgende kwartalen van omzetdalingen in het tweede kwart van dit jaar weer groei geboekt. Dat heeft de Zwolse producent van buizen en leidingsystemen dinsdag bekendgemaakt.

Wavin heeft na negen opeenvolgende kwartalen van omzetdalingen in het tweede kwart van dit jaar weer groei geboekt. Dat heeft de Zwolse producent van buizen en leidingsystemen dinsdag bekendgemaakt.
Wavin zag in het tweede kwartaal de omzet met 5,4 procent toenemen tot 349 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van het jaar kwam de stijging uit op 0,9 procent. Met name in Groot-Brittannië, Scandinavië, Polen en Turkije heeft Wavin de weg naar boven weer gevonden dankzij marktherstel. In Italië en enkele Oost-Europese landen is nog sprake van een dalende vraag. Dat geldt ook voor Nederland. Wavin behaalde over het eerste halfjaar een bedrijfsresultaat van net geen 48 miljoen. Dat is 5,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Het resultaat werd gedrukt door fors hogere grondstofprijzen. Zo zag het concern de prijs van pvc met liefst 25 procent toenemen. Het negatieve effect van deze stijging werd echter grotendeels gecompenseerd door behaalde kostenbesparingen. Wavin schrapte afgelopen jaren ruim 1600 arbeidsplaatsen. Onder aan de streep hield de onderneming 200.000 euro over. Dat is flink meer dan vorig jaar, toen over de eerste zes maanden van het jaar een verlies van 7,2 miljoen in de boeken verdween.

Wavin zag in het tweede kwartaal de omzet met 5,4 procent toenemen tot 349 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van het jaar kwam de stijging uit op 0,9 procent. Met name in Groot-Brittannië, Scandinavië, Polen en Turkije heeft Wavin de weg naar boven weer gevonden dankzij marktherstel. In Italië en enkele Oost-Europese landen is nog sprake van een dalende vraag. Dat geldt ook voor Nederland. Wavin behaalde over het eerste halfjaar een bedrijfsresultaat van net geen 48 miljoen. Dat is 5,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het resultaat werd gedrukt door fors hogere grondstofprijzen. Zo zag het concern de prijs van pvc met liefst 25 procent toenemen. Het negatieve effect van deze stijging werd echter grotendeels gecompenseerd door behaalde kostenbesparingen. Wavin schrapte afgelopen jaren ruim 1600 arbeidsplaatsen. Onder aan de streep hield de onderneming 200.000 euro over. Dat is flink meer dan vorig jaar, toen over de eerste zes maanden van het jaar een verlies van 7,2 miljoen in de boeken verdween.

Reageer op dit artikel