nieuws

Aardwarmte ophalen

Geen categorie

De stijgende energieprijzen maken de verbruikcijfers van ketels een veelbesproken onderwerp. Aardwarmte als onbeperkte energiebron wordt steeds interessanter. Inventum komt daarom met de Energion warmtepomp, een compact toestel dat drie functies combineert: CV, warm tapwater en koeling van de woning.

 

Met oplopende energiekosten wordt de terugverdientijd van de Energion steeds korter, want met dit toestel is een energiebesparing te behalen van wel 60 tot 70% ten opzichte van een moderne HR- of cv-ketel. Naast een extreem laag energieverbruik levert de Energion ook een stevige milieubijdrage vanwege de zeer lage CO2-uitstoot. De Energion is modulair opgebouwd en is eenvoudig te monteren aan een stevige wand. Door toepassing van geïntegreerde trillingsdempers en flexibele aansluitslangen doet het toestel in alle stilte zijn werk. Dankzij de compacte afmetingen en de geluidsarme werking is de Energion vrijwel overal in huis te plaatsen. De Inventum Energion warmtepomp is geschikt voor alle typen woningen die moeten voldoen aan de huidige Energie Prestatie Norm. De warmtepomp is leverbaar in drie vermogens. Deze zijn te combineren met een 150 liter boiler.

Reageer op dit artikel