nieuws

Warmtepompen onderhoud efficiënt door monitoring

Techniek

Door warmtepompen op afstand te monitoren kunnen installatiebedrijven proactief onderhoud inplannen en is minder reactief onderhoud nodig.

Warmtepompen onderhoud efficiënt door monitoring

Dat is althans de ervaring van Pim Rensen van Giesbers InstallatieGroep met de monitoring van warmtepompen door Itho Daalderop. “Het komt regelmatig voor dat we een afspraak maken om een storing op te lossen voordat een klant weet dat hij een probleem heeft.”

Tienduizenden warmtepompen

Itho Daalderop monitort in Nederland de installaties van meer dan tienduizend woningen waarvoor ze de warmtepompen hebben geleverd. Dit levert veel informatie op voor de leverancier zelf, de onderhoudspartijen van de installaties, de woningcorporatie en de particuliere eigenaren, vertelt business development manager Niek de Jong.

Storingsmeldingen en bedrijfsuren

“We krijgen onder meer storingsmeldingen binnen, maar ook de bedrijfsuren van de warmtepomp. Daarnaast is zichtbaar wat de warmtepomp doet en waar het energieverbruik vooral in zit. Dat laatste kunnen we terugkoppelen naar de bewoners, als bijvoorbeeld blijkt dat onevenredig veel energie gaat naar warmtapwaterbereiding. De gegevens worden ook gebruikt voor onderhoud. Het onderhoud kan veel efficiënter doordat we de installatie technisch monitoren.”

Onderhoudspartner

Giesbers Installatiegroep is een belangrijke onderhoudspartner van Itho Daalderop. Pim Rensen, manager service en dienstverlening van Giesbers InstallatieGroep, vertelt wat ze met de monitoringsgegevens doen.

 

Lees het hele verhaal over efficiënt onderhoud van warmtepompen door monitoring op Gawalo.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel