nieuws

Gratis white paper: Dimensionering van warmtepompen

Techniek

Hoe groot moet het vermogen van een warmtepomp zijn? Niet te laag, niet te hoog, maar precies goed, dat is een cruciale stelregel. Bij lucht/waterwarmtepompen is het ‘optimale vermogen’ lastiger te bepalen dan bij een bodemgebonden warmtepomp. 

Gratis white paper: Dimensionering van warmtepompen

Een warmtepomp moet zo lang mogelijk volcontinu draaien. Het duurt even voordat de thermodynamische cyclus op gang komt en het toestel ‘op stoom is’. Iedere start/stop-actie gaat daarbij ten koste van het rendement en is nadelig voor de levensduur van de compressor. Het is dus van groot belang dat een warmtepomp precies het juiste vermogen heeft.

Meer hierover leest u in deze gratis whitepaper van de redactie van Vakblad Warmtepompen.

Reageer op dit artikel