artikel

Nog 2 weken tot congres ‘Future proof klimaattechniek’

Techniek

Over precies twee weken, op dinsdag 26 maart, vindt in Utrecht het congres ‘Future proof klimaattechniek’ plaats. Op dit event worden alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van klimaattechniek besproken.

Nog 2 weken tot congres ‘Future proof klimaattechniek’

De klimaattechniek voor woningen en utiliteitsgebouwen staat de komende jaren heel wat te wachten. De nieuwe BENG-regels (Bijna-Energieneutrale Gebouwen), eisen rond het energielabel, en koudemiddelwetgeving zijn maar een paar voorbeelden daarvan. Op het congres ‘Future proof klimaattechniek’ wordt alle cruciale kennis hierover gedeeld en worden bezoekers volledig bijgepraat.

Greep uit het programma

Tijdens het congres kan een groot aantal plenaire presentaties en deelsessies worden gevolgd.
Een kleine greep uit het programma:

  • Gertjan Vons (Nieman Raadgevende Ingenieurs) spreekt over ‘Energieprestatie in de (nabije) toekomst’. Op korte termijn moeten woningen en utiliteitsgebouwen voldoen aan de BENG-eisen en geldt er een nieuwe energielabel-eis voor kantoren. Wat betekent dit met betrekking tot de opwekkers van energie voor verwarming, tapwater en koeling?
  • John Mol (EGM Architecten) legt uit hoe samen met ontwerp- en bouwpartners een gezond gebouw kan worden gerealiseerd. Aan de hand van drie recente projecten en een blik op de toekomst maakt hij duidelijk hoe je je samen kunt onderscheiden.
  • Lieke Koets (Energie Consult Holland) gaat in op de koudemiddeltransitie en welke verantwoordelijkheden de toepassing van laag-GWP-koudemiddelen met zich meebrengt. Deze gassen kunnen immers ontvlambaar, giftig of zuurstofverdrijvend zijn. Wat betekent dit voor de gebouw­eigenaar en waar liggen de verantwoordelijkheden?
  • Willem van Dijk (Air@work) geeft in zijn sessie uitleg hoe duurzaam gekoeld kan worden geventileerd met NOM (Nul-op-de-meter). Systemen die daarbij aan de orde komen, zijn onder meer energy-efficiënte warmteterugwinning, indirecte verdampingskoeling met een bijzonder hoge COP/EER, hybride systemen, en elektrostatische filtratiesystemen.
  • Kees Oostrum (Opleidingscentrum GO) laat zien hoe installaties zodanig moeten worden ingeregeld dat ze energie-efficiënt werken en zo min mogelijk milieubelasting veroorzaken. In deze sessie bespreekt hij de meest voorkomende fouten, hoe veel energie kan worden bespaard, en de toepassing van natuurlijke koudemiddelen.

Het volledige programma met alle (deel)sessies en sprekers is hier te vinden. 

Praktische informatie

Het congres ‘Future proof klimaattechniek’ vindt plaats op donderdag 26 maart. De inloop begint om 15.00 en om 15.30 uur starten de lezingen. Tussendoor is er een korte netwerkpauze en wordt een dinerbuffet geserveerd, en om 19.45 wordt het programma afgesloten met een borrel. Het congres vindt plaats in het Van der Valk-hotel aan de Winthontlaan 4-6 in Utrecht. Bij het hotel is ruim voldoende parkeergelegenheid, en voor de deur zijn tram- en bushaltes te vinden.

Meer informatie over het congres en de manier waarop bezoekers zich ervoor kunnen inschrijven, is te vinden op de congreswebsite.

 

Reageer op dit artikel