nieuws

Warmtepomp ECO-cute levert warm water voor 350 huishoudens

Tapwater

Warmtepomp ECO-cute levert warm water voor 350 huishoudens

Met een hoog rendement levert het warmtepompsysteem ECO-cute warm water voor 350 eenpersoonshuishoudens met twee boilers. Dit systeem presenteerde de specialist Tomic op de conferentie van ATMOSphere Asia ‘Natuurlijke koudemiddelen oplossingen voor Azië’ in Tokio. 

Iedere boiler heeft een capaciteit van 8000 liter en een een Bitzer 4HTC zuigercompressor. Ook zijn er twee recirculatietanks van elk 800 liter geïntergreerd in het systeem. Bij elkaar levert deze installatie voldoende warm water voor 300 douches of genoeg warmte om 600 maaltijden klaar te maken. Tomic demostreert dit systeem op 5 februari bij de Tomic-tour in de ATMOSphere Asia in Tokio.

Warm water

Bijzonder is dat systeem het natuurlijke koudemiddel CO2 (R744) gebruikt met een een laag GWP (1). Ten opzichte van de vorige modellen betekent dat deze warmtepomp 55 procent minder ruimte in beslag neemt en 20 procent minder weegt, maar wel net zulke goede prestaties levert.

ECO-cute

De ECO-cute produceert vier keer zo veel bruikbare warmte als de elektrische energie die nodig is voor de werking ervan. Dankzij het hoge rendement van het systeem, verlaagt de ECO-cute de bedrijfskosten en beschermt het milieu op hetzelfde moment. Dat wordt duidelijk geapprecieerd: Tomic heeft reeds in binnen- en buitenland ongeveer 1.000 systemen verkocht. De warmtepompen worden onder meer gebruikt in fabrieken, openbare gebouwen, scholen en hotels.

Shecco

Na het zeer succesvol evenement in 2014, organiseert de organisator, Shecco, nu een tweede conferentie, en Bitzer wordt andermaal een Silver Sponsor.

Reageer op dit artikel