nieuws

Hergebruik warme ventilatielucht voor warm water

Tapwater

Hergebruik warme ventilatielucht voor warm water

Waarom warme lucht laten vervliegen, als je deze ook kunt gebruiken als warmtebron voor de warmtepomp? Dat dacht Inventum ook toen zij de ventilatiepomp Ecolution ontwikkelde. Een systeem dat warme ventilatielucht uit huis benut voor de warmtepomp. Extra warmte voor tapwater en cv.

Ventilatielucht als warmtebron staat 24 uur per dag tot onze beschikking en zorgt ook nog eens voor een fris en gezond binnenmilieu. Inventum’s ventilatiewarmtepomp vervangt de mechanische ventilatiebox. Samen met bijvoorbeeld de hr-combiketel, een hybride opstelling voor warmte en warm water. Zo vervult de Ecolution twee functies: mechanisch ventileren, duurzaam warmte opwekken voor verwarming en tapwater. Te gebruiken in de bestaande bouw en nieuwbouw.

Zo werkt de Ecolution in de praktijk

Bij een renovatieproject in Vijlen werden onlangs twaalf woningen voorzien van een aantal duurzaamheidsmaatregelen. Naast HR++ beglazing en PV-zonnepanelen werd hier ook de Ecolution Combi 50 toegepast. Het resultaat was een labelsprong van G naar A. Hierdoor besparen de bewoners meer dan vijftig euro per maand op de energierekening. Daarnaast zorgt het systeem voor een sterk verbeterd comfort en binnenklimaat.

Voor verwarming maakt de Ecolution naast gebruik van ventilatielucht ook gebruik van de cv-ketel als hulpbron. Daarom werkt hij in de meeste gevallen samen met een hr-combiketel. De Ecolution zorgt dan continu voor de productie van de basiswarmte en de hr-combiketel voor het bijspringen tijdens piekmomenten. De Ecolution innovatie is volledig toegespitst op Nederlandse woningsituaties en gebruikelijke installatietechnieken.

Inventum al honderd jaar specialist

Inventum is al meer dan 100 jaar een Nederlandse specialist in warmte. De Ecolution past bij de reputatie van innovatie, comfort, veiligheid en duurzaamheid. Het systeem wordt vervaardigd uit hoogwaardige materialen volgens de hoogste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen. De Ecolution van Inventum is duurzaam, veilig en vertrouwd.

Reageer op dit artikel