nieuws

Warmtepompspecialisten laten zich bijpraten op ‘Campus’-bijeenkomst

Sector

Zo’n 170 installateurs, adviseurs, aannemers en vertegenwoordigers van woningcorporaties waren dinsdag 2 juli te gast op de eerste Warmtepomp-specialisten Campus in Deventer. Nefit Bosch organiseerde dit evenement om partners bij te praten over relevante ontwikkelingen, kennis te delen en in te zoomen op onderwerpen die bij de reguliere trainingen vaak niet aan bod komen.

Warmtepompspecialisten laten zich bijpraten op ‘Campus’-bijeenkomst

Volgens Nefit Bosch werden vorig jaar in Nederland 36.000 warmtepompen verkocht. Bij het bedrijf verdubbelde de omzet in warmtepompen: een markt die snel groeit en waarin veel verandert. Niet in de laatste plaats door de politieke keuzes die momenteel worden gemaakt. De energietransitie is een niet te vermijden onderwerp en up-to-date blijven een must voor elke installateur die vooruit kijkt. Tijdens de Campus, exclusief voor Nefit-warmtepompspecialisten, werden de ontwikkelingen vanuit verschillende invalshoeken belicht.

BENG, Internet of Things en Energiemanagementsystemen

Na een plenaire presentatie konden de deelnemers kiezen uit 15 verschillende informatiesessies. Die gingen onder andere over nieuwe ontwikkelingen bij Nefit Bosch, zoals grondgebonden warmtepompen in relatie tot BENG, Internet of Things en Energiemanagementsystemen. De praktische presentaties met installatie- en inregeltips en de verschillende praktijkcases werden door veel deelnemers gewaardeerd.

Geluidsnormering bij warmtepompen

Ook de actualiteit kwam aan bod, in een presentatie over de implicaties van het definitieve Klimaatakkoord. In de discussie over gasloos verwarmen kwamen de zin en onzin van elektrische cv-ketels aan de orde. Een ander onderwerp dat op veel belangstelling kon rekenen, was de geluidsnormering bij warmtepompen die er volgend jaar komt en die installateurs en fabrikanten de nodige hoofdbrekens bezorgt.

Ontwikkelingen rond waterstof

Een andere veelbezochte presentatie ging over de ontwikkelingen op het gebied van waterstoftechnologie. In de energietransitie biedt waterstof in de ogen van Nefit Bosch veel kansen, zeker in combinatie met hybride warmtepompen.”De komende jaren investeren we 100 miljoen extra in warmtepomptechnologie”, aldus commercieel directeur Jan Rijnen. “Maar ook waterstof is een belangrijke pijler binnen onze R&D.’’
De middag werd afgesloten met een barbecue waarbij uitgebreid werd nagepraat en ook onderling ervaringen werden uitgewisseld. “Ik heb een mooie, nuttige, leerzame middag gehad”, aldus een van de deelnemende installateurs. Nefit Bosch heeft het plan om vaker dergelijke bijeenkomsten voor warmtepompspecialisten te organiseren.

Reageer op dit artikel