nieuws

Officieel startsein gegeven voor de Nederlandse Verwarmingsindustrie

Sector

Afgelopen week is De Nederlandse Verwarmingsindustrie opgericht, een branchevereniging van fabrikanten op het gebied van warmteopwekking, warmtedistributie, regelapparatuur en (rookgas)afvoersystemen. De vereniging richt zich op informatievoorziening en advies met betrekking tot de rol van verwarming – ook middels warmtepompen – in de gebouwde omgeving in Nederland.

Officieel startsein gegeven voor de Nederlandse Verwarmingsindustrie

De oprichting van de Nederlandse Verwarmingsindustrie is onderschreven door de voorzitters van de deelnemende secties en/of verenigingen. Met het plaatsen van hun handtekening gaven Henk Sijbring (VFK), Bart Looman (VLS), Roger Lippertz (Rogafa) en Jan Verdonk (sectie warmte- & distributie afgiftesystemen) het officiële startsein van de nieuwe branchevereniging, tijdens de bijzondere ledenvergadering op locatie van FME.

‘Duurzaam en comfortabel verwarmen’

Door het samengaan van deze partijen worden de krachten gebundeld op het gebied van warmte-opwekking, warmtedistributie en afgifte, lucht- en stralingsverwarmingssystemen, regelapparatuur en rookgasafvoersystemen. De gezamenlijke kennis en kunde van deze partijen zal volgens de kersverse vereniging blijken “uit de marktgerichte benadering waarbij duurzaam en comfortabel verwarmen van de gebouwde omgeving centraal staat”. Naast het ontwikkelen van producten wil de Nederlandse Verwarmingsindustrie met het productportfolio een bijdrage leveren aan circulariteit en CO2-reductie.
De Nederlandse Verwarmingsindustrie is aangesloten bij FME en de European Heating Industry Association (EHI). Henk Sijbring zal vooralsnog de rol van voorzitter op zich nemen; Coen van de Sande is als directeur van De Nederlandse Verarmingsindustrie het aanspreekpunt.

Foto: Onder toeziend oog van Coen van de Sande, directeur van De Nederlandse Verwarmingsindustrie is de oprichtingsnotitie getekend door Henk Sijbring, Roger Lippertz, Jan Verdonck en Bart Looman.

Reageer op dit artikel