nieuws

Groei woning- en utiliteitsbouw stuwt installatiebranche

Sector

Bedrijfsinformatiespecialist Graydon voorspelt dat bijna 12 procent van de installatiebedrijven de komende twaalf maanden zal groeien. De verwachte groei (4,6 procent) ligt daarbij iets hoger dan voor het gemiddelde Nederlandse bedrijfsleven (4,3 procent). Dit blijkt uit de jongste ‘Graydon Insights’-sectoranalyse over de installatiebranche. 

Groei woning- en utiliteitsbouw stuwt installatiebranche

“In 2018 zijn er 484 nieuwe installatiebedrijven gestart, een stijging ten opzichte van het jaar ervoor. In combinatie met een afname van het aantal faillissementen en opheffingen, is de sector in 2018 met 322 bedrijven gegroeid”, aldus Jeroen Melkert, sectorexpert bij Graydon.

Groei komt met ‘de nodige uitdagingen’

Jeroen Melkert: “Er is vraag naar steeds meer en complexere technische installaties”.

De groei van de installatiebranche wordt gestuwd door de groei in de woning- en utiliteitsbouw en ontwikkelingen als big data, internet of things en cybersecurity. “Daardoor is er vraag naar steeds meer en complexere technische installaties. Maar deze ontwikkelingen zorgen tegelijkertijd voor de nodige uitdagingen. Zo is er een grote vraag naar nieuw personeel, terwijl de sector kampt met vergrijzing en een beperkte instroom van nieuwe medewerkers”, aldus Melkert.
De groeiverwachting bevindt zich vooral in de provincies Flevoland (+6,3 procent groei), Friesland en Zuid-Holland (beiden +5,2 procent).
Meer data en inzichten staan in dit factsheet (PDF): Graydon sectoranalyse

 

Reageer op dit artikel