nieuws

Mobiele showroom toont warmtepompen tijdens Woon Ideaal-beurs

Sector

Donderdag 21 februari startte de Woon Ideaal-beurs in de Brabanthallen in Den Bosch. Op de vloer komen met name thema’s zoals ecologisch bouwen, (bijna)energieneutraal wonen, van het gas af, levensloopbestendig wonen en een klimaatbestendige woning aan bod. Een van de deelnemers aan de beurs is Daikin, dat er met een ‘InfoWheels’-bus staat.

Mobiele showroom toont warmtepompen tijdens Woon Ideaal-beurs

Volgens Daikin biedt het evenement de uitgelezen kans voor consumenten om kennis te maken met de warmtepomp. Bij het evenement introduceert de HVAC-fabrikant voor het eerst zijn ‘Infowheels’ – oftewel mobiele showroom op wielen – om ter plaatse verschillende warmtepomp-systemen aan het publiek te laten zien.

Toenemende vraag naar warmtepompen

Sinds vorig jaar richt Daikin zich steeds vaker direct tot de consument. Het bedrijf staat algemeen bekend als fabrikant van aircosystemen, maar het grote publiek is er nog niet van op de hoogte dat Daikin wereldwijd al sinds 1958 warmtepompen produceert. “Dat is ook de reden waarom we in sponsoring zijn gestapt en sinds dit seizoen partner zijn geworden van schaatsend Nederland en de KNSB”, licht managing director Edwin Hoogerwerf toe. “We zien een toenemende vraag naar warmtepompen bij consumenten en merken dat de behoefte aan informatie onder die doelgroep erg groot is. Daarom is deelname aan een beurs op woongebied ook een logische stap”.
De mobiele showroom waarmee het bedrijf bij de beurs staat is voorzien van diverse binnen- en buitendelen van warmtepompsystemen. “We kunnen hem eenvoudig inzetten op evenementen en bij onze trainingen voor installateurs”, vertelt Hoogerwerf. “Op deze beurs kunnen we er mooi de eerste ervaring mee opdoen.”

De Woon Ideaal Beurs duurt nog tot en met zondag 24 februari en is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. 

> Leestip: ‘Warmtepompen maken een Elfstedentocht mogelijk’.

> Leestip: Edwin Hoogerwerf benoemd tot directeur van Daikin Nederland .

> Leestip: Hybride warmtepomp: tussenoplossing op de weg naar gasloos.

Reageer op dit artikel