nieuws

Edwin Hoogerwerf benoemd tot directeur van Daikin Nederland

Sector

Sinds 1 januari 2019 is Edwin Hoogerwerf (43) aangesteld als Managing Director van Daikin Nederland. Bij de HVAC-fabrikant volgt hij Anthony Dimou op, die per 1 januari is aangesteld als Deputy General Manager Sales binnen Daikin Europe, dat vanuit België opereert.

Edwin Hoogerwerf benoemd tot directeur van Daikin Nederland

Daikin Nederland maakt naar eigen zeggen een forse groei door. Dimou, die vanaf 2015 als Managing Director was verbonden aan Daikin Nederland, zegt blij te zijn met zijn nieuwe uitdaging. “Daikin heeft hier nu een duidelijke richting gekozen en werkt hard aan zijn naamsbekendheid onder consumenten”. Het team in de Nederlandse sales- en serviceorganisatie telt inmiddels 110 medewerkers en er wordt naarstig naar nieuwe collega’s gezocht. “Het is aan mijn opvolger Edwin Hoogerwerf om dit team verder uit te bouwen en de groei de komende jaren te managen.”

‘Begeleiden naar de volgende fase’

De uit Rotterdam afkomstige Hoogerwerf kent Daikin als zijn broekzak en bekleedde in de afgelopen jaren diverse functies binnen de organisatie, zowel in Nederland als bij Daikin Europe. Het afgelopen jaar heeft hij zich als Deputy Managing Director al kunnen voorbereiden op zijn nieuwe rol. Hoogerwerf: “Ik denk dat ik onze organisatie goed kan begeleiden naar een volgende fase. Alle lichten staan daarvoor op groen. De komende tijd hebben we nog een aantal vacatures in te vullen en veel installateurs te trainen en voor te bereiden op installatie van de warmtepomp. Met de sponsoring van schaatsend Nederland, via de KNSB, en het online platform ‘Hetnieuweverwarmen.nl’ investeren we in onze naambekendheid, die ons op termijn moet helpen bij de verkoop van onze warmtepompen. Ik ga me daar met veel plezier en duurzame energie voor inzetten.”

> Leestip: De Marktgids Warmtepompen 2019 is nog altijd gratis beschikbaar.

> Leestip: Hybride warmtepomp: tussenoplossing op de weg naar gasloos.

> Leestip: ‘Warmtepomp kan komende tien jaar 30% goedkoper.’

Reageer op dit artikel