nieuws

Remeha neemt warmtepompspecialist Techneco over

Sector

Op 1 januari heeft Remeha het volledige aandelenpakket van de Nederlandse warmtepompspecialist Techneco overgenomen. De overname is bedoeld ter versterking van beide partijen, die gezamenlijk naar een positie als marktleider toe willen werken. De bedrijfsnaam Techneco blijft daarbij gewoon bestaan; het bedrijf uit Delft wordt een zelfstandige dochteronderneming van Remeha.

Remeha neemt warmtepompspecialist Techneco over

In een verklaring stelt Remeha, dat ruim 2 miljoen Nederlandse woningen van verwarming voorziet, dat het ernaar streeft om duurzame verwarmingsoplossingen ‘haalbaar en betaalbaar’ te maken en zo bij te dragen aan een CO₂-neutraal Nederland. In dat kader wil Remeha zich verder ontwikkelen op de warmtepompmarkt en heeft het de eigendom over Techneco overgenomen, dat inmiddels 23 jaar bestaat.

‘Meer slagkracht’

“Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha”, stelt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha B.V. Andersom geldt voor Techneco dat de overname door Remeha voor meer slagkracht zal zorgen, voegt Pieter van Alphen, oprichter en algemeen directeur van Techneco, toe: “Techneco is de afgelopen jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen.”

Foto: De ondertekenaars van de overeenkomst tussen Remeha en Techneco.
– Achterste rij vlnr: Niels van Alphen, Frank van Alphen en Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha).
– Voorste rij vlnr: Pieter van Alphen (algemeen directeur Techneco), Carolina Wielinga en Caroline van Alphen.

> Leestip: Gisteren stelde Arthur van Schayk (algemeen directeur Remeha) in de Volkskrant dat de prijs van warmtepompen ‘echt niet omlaag gaat’

> Leestip: Een online PDF-bundel met de beste artikelen van vakblad Warmtepompen in 2018 is nu gratis aan te vragen

Reageer op dit artikel