nieuws

Eneco en Energie in Huis bundelen krachten voor verduurzaming bestaande woningbouw

Sector

Eneco neemt een minderheidsbelang in Energie in Huis, een Amsterdams bedrijf dat bestaande woningen verduurzaamt. Ook gaan de bedrijven een samenwerking aan waarbij klanten van Eneco toegang krijgen tot de producten en diensten van Energie in Huis, zoals warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, isolatie en financieel advies.

Eneco en Energie in Huis bundelen krachten voor verduurzaming bestaande woningbouw

Energie in Huis biedt producten en diensten om energie te besparen, op te wekken of te verduurzamen. Daarnaast geeft het bedrijf advies over de financiering ervan. Voor de installatie van bijvoorbeeld warmtepompen werkt Energie in Huis samen met Eneco Installatiebedrijven en eigen installatiepartners.

‘Betaalbaar energiezuinig wonen’

“Eneco wil heel Nederland helpen om te schakelen naar een duurzame, slimme en schone energievoorziening”, aldus Hans Peters, Chief Customer Officer bij Eneco. “Energie in Huis is koploper in de markt van duurzame oplossingen voor de bestaande woningbouw. Het blinkt uit met een persoonlijke aanpak en weet hoe je de voornaamste drempels voor consumenten weg kunt halen. Samen hebben we alles in huis om energiezuinig wonen gemakkelijk en met name ook betaalbaar te maken.”

Groeikapitaal als investering

Energie in Huis zet zijn samenwerking met woningcorporaties, consumentenorganisaties en installatiepartners voort. Met het verstrekken van groeikapitaal wil Eneco de verdere groei van Energie in Huis mogelijk maken. Leonie Baneke, Head of Venturing bij Eneco: “Deze investering in Energie in Huis past goed in onze strategie om te investeren in jonge, innovatieve bedrijven die ons helpen om de energietransitie te versnellen.” Beide partijen hebben overigens geen financiële details over de transactie bekendgemaakt.

Energie in Huis
Energie in Huis bedient zijn klanten zowel onder eigen label als in samenwerking met partners. onder de naam Suniverse. Energie in Huis heeft 40 medewerkers en een landelijk dekkend netwerk van 25 installatiebedrijven. Het beschikt over een AFM-vergunning voor het adviseren en bemiddelen van financieringen.


> Lees meer over de verduurzaming van bestaande woningen:

• Pilot vergelijkt energiekosten van verschillende klimaatsystemen
• Twee derde van de ISDE-aanvragen heeft betrekking op warmtepomp
• Woningverkopers zonder energielabel ontlopen boetes
• Appartementencomplex uit 1963 krijgt tweede leven en wordt gasloos
• ‘Onduidelijkheid vermindert draagvlak energietransitie

Reageer op dit artikel