nieuws

Positief bezoekersoordeel voor Vakbeurs Energie

Sector

De Brabanthallen vormden vorige week een belangrijk platform voor kennis en inspiratie over de Nederlandse energietransitie. Duizenden professionals bezochten Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power om kennis te delen, contacten te leggen en zaken te doen. Exposanten gaven met name een positief oordeel over de energiebeurs.

Positief bezoekersoordeel voor Vakbeurs Energie

Met zo’n 15.000 zakelijke bezoekers, meer dan 350 betrokken bedrijven en brancheorganisaties, en een inhoudelijk programma in tien theaters en een congrescentrum, vormden Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power samen een ‘business-to-business-transitieplatform’ van landelijk belang, aldus beursorganisator 54 Events.

Bezoekersoordeel Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie is de zakelijke beurs voor professionals die werken met warmte, elektriciteit en energiebesparing, waarbij zusterbeurs Industrial Heat & Power zich specifiek richt op de industriële grootverbruiker. De twee beurzen vinden jaarlijks gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats, samen met Ecomobiel dat is gericht op duurzaam vervoer. Particulieren zonder persoonlijke uitnodiging van een exposant kregen deze editie slechts toegang als ze zijn betrokken bij VvE’s, coöperaties of andere wijkinitiatieven. Toch trokken de beurzen dit jaar gezamenlijk bijna 3 procent meer bezoekers dan vorig jaar, en was er ook een extra hal in gebruik. Exposanten van Vakbeurs Energie waardeerden hun deelname aan deze editie met een 7,6. Nieuwkomer Industrial Heat & Power kreeg een verdienstelijke 7,2 – net als Ecomobiel.

Toonaangevende kennis

Tijdens Vakbeus Energie vonden tal van inhoudelijke activiteiten plaats. Zo organiseerde Vakblad Warmtepompen (namens uitgever en hoofdmediapartner Vakmedianet) samen met het Nederlands Platform Warmtepompen het Nederlands Warmtepomp Congres, en vond in samenwerking met RVO.nl en de Ministeries van Economische Zaken & Klimaat en Binnenlandse Zaken  een dagvullend seminar met workshops plaats. Tientallen brancheorganisaties en kennisinstituten waren nauw bij de programmering betrokken, waaronder Uneto-VNI, FME en TNO.
Ook veel bedrijven gaven extra inhoud aan hun deelname als exposant. Zo faciliteerde ABB op het hoofdpodium van Vakbeurs Energie de paneldiscussie ‘Nederland energieneutraal; we komen verder door te doen!’ en organiseerden exposanten Eco Steam and Heating en Blue Terra in het theater van Industrial Heat & Power symposia over waterstof en industriële elektrificatie.

Renovatie en Monument in 2018

De eerstvolgende vakbeurzen die zijn gelieerd aan de energietransitie en worden georganiseerd door 54events vinden plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei 2019. De zesde editie van Renovatie (snel, efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) krijgt dit jaar gezelschap van ‘Monument’, een nieuwe vakbeurs die in het teken staat van onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumentaal erfgoed.

> Leestip: Tijdens Vakbeurs Energie werd de Innovative Energy Solution-award uitgereikt aan Triple Solar.

 

 

 

Reageer op dit artikel