nieuws

Congres Futureproof Klimaattechniek op 29 november

Sector

Er verandert veel op het gebied van klimaattechniek voor de utiliteitsbouw. Dit omdat de energieprestaties van gebouwen omhoog moeten en de eisen voor luchtkwaliteit strenger worden. Hoe klimaatinstallaties daaraan kunnen bijdragen, dat is hét onderwerp van het congres Futureproof Klimaattechniek op 29 november in Utrecht.

Congres Futureproof Klimaattechniek op 29 november

Het congres, dat op 29 november in de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht plaatsvindt, wordt georganiseerd door RCC Koude & Luchtbehandeling en de KNVvK. De inloop van het congres is van 15:30 tot 16:00 uur, waarna dagvoorzitter Talitha Muusse het congres zal aftrappen.

 

Aanscherping van de wet- en regelgeving

Voor het congres hebben we inspirerende sprekers gevonden die bondig de essentie van de ontwikkeling weergeven. Zoals de aanscherping van de wet- en regelgeving ten aanzien van energieprestaties van gebouwen. Wat betekent voor klimaatinstallaties?

Hogere eisen binnenlucht

Wat ook aan het veranderen is zijn de eisen ten aanzien van de luchtkwaliteit in gebouwen. Die gaan omhoog. Steeds meer gebouweigenaren en werkgevers willen een gezonde binnenlucht. Klimaatinstallaties kunnen daarvoor zorgen. Over de laatste ontwikkelingen op dit gebied wordt u op het congres bijgepraat.

Gevolgen HFK-afbouw

Ook de koudemiddelen komen aan bod. Door de HFK-afbouw is dit een belangrijk onderwerp in de klimaattechniek. Fabrikanten werken aan verlaging van de GWP-waarde, zoals met de overstap op R32 en HFO’s. Maar veel van de nieuwe middelen vallen echter in de A2L klasse van brandbaarheid; oftewel ze zijn licht ontvlambaar. Echter, met extra veiligheidsmaatregelen kunnen ze ook in grote installaties probleemloos worden toegepast. Dat wordt tijdens het congres duidelijk gemaakt.

Meer informatie en aanmelden

De congreswebsite is in de lucht. Daar kunt u meer informatie vinden over de sprekers en u kunt zich direct aanmelden.

Reageer op dit artikel