nieuws

Gratis webinars over Europese warmtepompprojecten

Sector

De European Heat Pump Association (EHPA) organiseert een reeks online webinars over ‘best practices’ van warmtepompen en innovatieve projecten die bijdragen aan het koolstofvrij maken (decarbonisatie) van de verwarmings- en koelingsector. In de eerste webinar, die op 2 oktober aanstaande plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan drie warmtepompprojecten, waaronder een in Arnhem. 

Gratis webinars over Europese warmtepompprojecten

Alle drie de stedelijke projecten die in het eerste webinar worden toegelicht, waren in een van de afgelopen edities van de Heat Pump City of the Year-verkiezing genomineerd voor een award. Het gaat hierbij om projecten waarbij slimme oplossingen zijn ontwikkeld voor appartementen, sociale woningbouw en gebouwen met een publieke functie. Daarbij werden warmtepompen gecombineerd met andere hernieuwbare technologieën, om enerzijds het energiegebruik en de CO₂-emissie te reduceren, en anderzijds het thermisch comfort te verhogen.

Heat4Cool

Tijdens het webinar kunnen kijkers ook kennismaken met Heat4Cool, een vanuit het EU-programma Horizon 2020 gefinancierd project dat zes technologieën combineert voor toepassing in  in vier verschillende Europese klimaatzones. Daarbij gaat het in drie gevallen om een woongebouw (Polen, Spanje en Bulgarije) en in een geval om een stadsverwarmingssysteem (Hongarije).
Met de webinars – dit is de eerste in een reeks  – wil de EHPA kennis en bewustzijn vergroten met betrekking tot bestaande technologieën die bijdragen aan de volledige decarbonisatie van de Europese verwarmings- en koelingsector.

Agenda eerste webinar

Het eerste EHPA-webinar vindt op 2 oktober 2018 plaats, om 10.30 uur. Het programma is als volgt:
10.30 Inleiding
10.40 Project in de stad Arnhem (NL), door Maarten Andringa – Nathan Group (o.v.b.)
10.55 Project in de stad Vejle (DK), door Esben Okkels Larsen – BestGreen
11.10 Project in de stad Trondheim (NO), door Kristoffer Laskemoen – AF Gruppen
11.25 Korte presentatie: Heat4Cool-project, door Paolo Zancanella – Politecnico di Milano
11.40 Q & A
12.00 Conclusies

Preregistratie voor de webinar is mogelijk door een mailadres achter te laten op de online inschrijfpagina.

> Leestip: In mei van dit jaar werd de Zeeuwse gemeente Veere uitgeroepen tot Heat Pump City of the Year 2018.

Reageer op dit artikel