nieuws

Nederlands Warmtepomp Congres 2018: kennis en evaring delen

Sector

In het kader van de energietransitie namen warmtepompen steeds vaker de rol van de CV-ketel over. Daarmee staan woningcorporaties, projectontwikkelaars, adviseurs, architecten, installateurs en leveranciers voor een enorme opgave. Tijdens Vakbeurs Energie vindt het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 plaats, waar kennis en ervaringen wordt gedeeld en samenwerking gestimuleerd.

Nederlands Warmtepomp Congres 2018: kennis en evaring delen

Om een succesverhaal van de energietransitie, en daarmee van de warmtepomp, te maken, moeten de juiste stappen worden gezet. Bedrijven en organisaties moeten ervaringen uitwisselen en intensief samenwerken. Op het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 wordt de kennis gedeeld die nodig is om deze uitdaging met succes aan te pakken.

‘De menselijke kant’

Het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 wordt georganiseerd door Vakblad Warmtepompen en het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW), en vindt parallel aan de Vakbeurs Energie plaats. Op het congres, dat in goede banen wordt geleid door Uw dagvoorzitter: Frank Agterberg (DHPA / BodemenergieNL) gaan experts in op de maatschappelijke, financiële en technische aspecten van de energietransitie in de gebouwde omgeving. De dag begint met een plenair programma waarin hoogleraar Anke van Hal haar licht schijnt op de vaak vergeten ‘menselijke kant’ van de energietransitie. De techniek om woningen gasloos te maken is er, de politieke wil is er, maar hoe zorgen we voor draagvlak onder de bevolking?

Deelsessies

Het congres telt ook een tiental deelsessie waar bezoekers uit kunnen kiezen om zich te verdiepen in specifieke onderwerpen. Hierbij wordt onder ander ingegaan op de kosten van een warmtepomp, het tempo waarin de bestaande bouw ‘gasloos’ kan worden gemaakt, en manieren om warm tapwater te maken in een gasloze woning. Daarnaast worden er onder andere praktijkvoorbeelden besproken van hybride warmtepompen in bestaande woningbouw, lucht/water-warmtepompen in bestaande bouw, en water/water-warmtepompen in nieuwbouw.  In een van de deelsessie schijnt Onno de Wal, mede-eigenaar van bouwbedrijf BIK Bouw, zijn licht over 2nd Skin. Dit totaalconcept voor duurzame totaalrenovatie van portiek/etage-woningen won vorig jaar de Warmtepompaward 2017.

Paneldiscussie

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met een paneldiscussie, waarin de vraag centraal staat wat er nodig is om de energietransitie in de gebouwde omgeving tot een succes te maken. Hier gaan vertegenwoordigers van woningbezitters (Eigen Huis), warmtepompfabrikanten (Nefit), installatiebedrijven UNETO-VNI), de bouw & vastgoedsector (NEPROM), het onderwijs (Aeres Tech) en warmtepompinstallateurs (De Groot Service) met elkaar en de zaal in gesprek. Het congres wordt afgesloten met een netwerkborrel om na te praten.

Meer informatie over het congres, het programma en de wijze van aanmelden, is te vinden op de congreswebsite.

Innovatie Award
Tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres wordt de UNETO-VNI Innovatie Award uitgereikt. Met de Innovatie Award laat UNETO-VNI zien dat de installatiesector trots is op zijn prestaties. Want installatietechniek maakt het verschil in de gebouwde omgeving en in onze maatschappij.
Reageer op dit artikel