nieuws

Meningen over de rol van hybride warmtepompen sterk verdeeld

Sector

Meningen over de rol van hybride warmtepompen sterk verdeeld

In het kader van de energietransitie komen hybride warmtepompen steeds prominenter in beeld. Met name bij de verduurzaming van bestaande woningen wordt wel gesteld dat hybride systemen uitkomst kunnen bieden. Toch blijken de meningen over hybride technologie sterk verdeeld.

Bezoekers van http://www.vakbladwarmtepompen.nl konden de afgelopen periode reageren op de stelling ‘Hybride warmtepompen vormen een prima tussenoplossing in de transitie naar ‘all electric’’.

Bijna de helft van de respondenten (48 procent) reageerde instemmend. Volgens hen moet de transitie gefaseerd verlopen en kunnen woningeneigenaren dankzij hybride warmtepompen “rustig wennen aan warmtepomptechnologie”.

Een kleine meerderheid van 52 procent is het hier echter niet mee eens. Deze groep is van mening dat hybride warmtepompen ‘lock in’-technologie zijn die de transitie vertragen terwijl we juist zo snel mogelijk over moeten naar 100% ‘all electric’.

Nieuwe stelling
Inmiddels staat op de website een nieuwe stelling online. Projectontwikkelaars, corporaties en Bouwend Nederland vinden dat het aardgasverbod voor nieuwbouw, dat per 1 juli 2018 ingaat, te vroeg komt. Ze pleiten voor invoering per 1 januari 2019. Bent u het hiermee eens? We zijn benieuwd naar uw mening!

Reageer op dit artikel