nieuws

Vraag om focus op binnenklimaat bij EPBD-herziening

Sector

Vraag om focus op binnenklimaat bij EPBD-herziening

Negen Europese brancheverenigingen willen dat bij de herziening van regels over de gebouwde omgeving meer aandacht wordt gegeven aan verbetering van het binnenklimaat. Hiertoe roepen ze de leden van het Europees Parlement op in een brief.

Het EU-parlement stemt vandaag over voorstellen voor de herziening van de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD), een pakket richtlijnen met betrekking tot de energetische prestaties van gebouwen. De negen verenigingen, waaronder  AREAEPEE en de European Heat Pump Association (EHPA) vragen onder andere om op te nemen dat er regelmatige inspecties van technische bouwsystemen komen, om de luchtkwaliteit te verbeteren en een gezonder binnenklimaat te waarborgen.
De gezamelijke verklaring staat als PDF-bestand op de website van AREA.

 

Reageer op dit artikel