nieuws

RVO publiceert ‘veelgestelde vragen over BENG’

Sector

RVO publiceert ‘veelgestelde vragen over BENG’

Vanaf 1 januari 2021 moet alle nieuwbouw in Nederland voldoen aan de criteria voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). BENG vloeit voort uit het Energieakkoord en de Europese richtlijn EPBD. Doel is om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren tot ‘bijna energieneutraal’. Hoe kunnen bouwprofessionals zich voorbereiden op de snel naderende eisen? Klik op de link ‘Veelgestelde vragen’ aan het eind van dit bericht.

 

Al sinds de komst van de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) in 1995 hebben professionals in de bouw te maken met scherpere eisen. Met BENG zet de sector een volgende stap. Dit wordt nu steeds concreter; zo zal de energieprestatie niet meer worden uitgedrukt in de EPC. Bij BENG gaat het om drie indicatoren: energiebehoefte, primair fossiel energiegebruik en aandeel hernieuwbare energie.

Vragen uit de praktijk

Professionals die zich richten op energiezuinig bouwen kunnen voor alle actuele informatie over BENG terecht op rvo.nl/beng. Hier vinden ze nu ook veelgestelde vragen vanuit de praktijk. Hoe bereken je bijvoorbeeld de BENG-eisen? En wat kost het om een gebouw bijna energieneutraal te maken? De antwoorden zijn handig voor ondernemers, technici, adviseurs, projectontwikkelaars en andere professionals in de bouw.
Ga naar Veelgestelde vragen Energieprestatie BENG.

Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel