nieuws

Subsidieregeling ‘Hernieuwbare Energie 2018’ moet toekomstige uitgaven SDE+ verlagen

Sector

Subsidieregeling ‘Hernieuwbare Energie 2018’ moet toekomstige uitgaven SDE+ verlagen

Wie aan innovatieve projecten werkt die leiden tot duurzame energieproductie in 2030 kan mogelijk gebruikmaken van de subsidie Hernieuwbare Energie. Deze subsidie heeft als doel om middels innovatieve projecten tegen lagere kosten de energiedoelstellingen te halen.

Dit moet leiden tot een besparing op de toekomstige uitgaven aan subsidies in het kader van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De besparing van een project moet groter zijn dan de subsidie die voor het project aangevraagd wordt.

Welke projecten komen in aanmerking?

Op de pagina ‘Kom ik in aanmerking voor Hernieuwbare energie?’ kan worden opgezocht of een bepaald project in aanmerking komt voor subsidie. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de bronnen van hernieuwbare energie, het ‘technology readiness’-level, de doorlooptijd, beoordelingscriteria en afwijzingsgronden. Bij dit alles geleden algemene criteria waar een project aan moet voldoen.

Toetsen van projecten

Projecten kunnen worden getoetst, om de definitieve subsidieaanvraag voor Hernieuwbare Energie vervolgens optimaal in te dienen. Indien van toepassing, wijst RVO de indiener ook op andere subsidies die mogelijk interessant zijn. De looptijd voor het indienen van aanvragen sluit op 31 maart 2018 om 17.00. Het totale subsidiebudget is 50 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel