nieuws

GOº brengt opleidingen F-gassencertificaat dichter bij huis

Sector

GOº brengt opleidingen F-gassencertificaat dichter bij huis

Opleidingscentrum GOº voor de koudetechniek breidt het aantal cursuslocaties uit. Daarmee komt GOº onder andere tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven om verletkosten, zoals reistijd en reiskosten naar de cursuslocaties, te beperken. Inmiddels is GOº gestart met een training F-gassencertificaat categorie 1 in de regio Amersfoort. Vanaf september kan deze training ook worden gevolgd in Amsterdam.

De trainingen en opleidingen van het GOº Opleidingscentrum worden uitgevoerd in het Expertisecentrum Koudetechniek van Aeres Tech in Ede, de vaste uitvoeringspartner van de opleidingen. Er zijn twee redenen om ook trainingen en opleidingen ‘buitenshuis’ te gaan geven: de al genoemde wens om te besparen op reistijd en -kosten, maar ook de flinke toeloop op de cursussen F-gassen.

Nieuwe verwarmingstechnieken

De vraag naar trainingen voor het F-gassencertificaat is toegenomen vanwege de opkomst van nieuwe verwarmingstechnieken, zoals warmtepompen. Bij het installeren en onderhouden van deze systemen wordt van traditionele installatietechnici steeds vaker verwacht dat ze ook koudetechnische handelingen kunnen verrichten. “Daarvoor is het F-gassencertificaat wettelijk verplicht, ook bij een koudemiddelinhoud onder de drie kilo”, aldus Roelof Robbertsen van Opleidingscentrum GOº.
Om deze redenen heeft GOº samenwerking gezocht met andere technische opleidingscentra. Begin mei 2017 is de eerste F-gassentraining van start gegaan vanuit Studium Eemland in Bunschoten/Spakenburg. In september start een cursus voor het F-gassencertificaat bij opleidingscentrum GoFlex in Amsterdam. Zowel in Amersfoort als Amsterdam beginnen dan ook BBL-opleidingen, waarbij leerlingen met een leer/werkovereenkomst bij een bedrijf het vak van koudetechnicus kunnen leren.

Bij vragen over de opleidingen kan contact worden opgenomen met Roelof Robbertsen:
• mail: roelof.robbertsen@opleidingscentrum-go.nl
• tel: 06-53716175

Congres 13 juni: ‘Koudemiddelen, the next step’
Op 13 juni vindt in Ede het congres ‘Koudemiddelen, the next step’ plaats. Op dit congres krijgen bezoekers een bondig overzicht van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van koudemiddelen. Daarbij wordt vooral vooruitgekeken: de gevolgen van de uitfasering en quotaregeling worden inmiddels echt merkbaar in de markt. Hoe gaat dit verder? Welke (prijs)ontwikkelingen kunnen we verwachten en hoe kunt u zelf op de nieuwe marktsituatie inspelen? Op deze – en vele andere – vragen zal tijdens dit congres een antwoord worden geformuleerd.
Op de congreswebsite vindt u meer informatie over het congresprogramma en de mogelijkheden voor registratie.

Reageer op dit artikel