nieuws

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis vindt gretig aftrek

Sector

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis vindt gretig aftrek

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is populair onder huizenbezitters. RVO.nl heeft extra capaciteit ingezet om de aanvragen te kunnen behandelen en te verwerken.

“We zijn verrast door het aantal aanvragen: ruim 13.000 in 6 maanden”, zegt Constan Custers, adviseur bij RVO.nl. Per 15 maart 2017 wordt het subsidieplafond opgehoogd en is er 43,8 miljoen euro in totaal beschikbaar voor eigenaar-bewoners.

60 miljoen euro beschikbaar

Op dit moment is er 38 miljoen euro in aanvraag. Tot en met 31 december 2018 is er in totaal 60 miljoen euro beschikbaar. Er is voor 16 miljoen euro subsidie verstrekt.

Wettelijke termijn

De wettelijke termijn bedraagt 13 weken om een besluit te nemen over een ingediende aanvraag. RVO.nl heeft extra capaciteit ingezet om de aanvragen te verwerken en hoopt zo aanvragers snel duidelijkheid te verschaffen over hun aanvraag. Aanvragers van volledige aanvragen die – langer dan verwacht – wachten op een beoordeling zijn hier reeds van op de hoogte gesteld.

Aanvragen indienen

Aanvragen van eigenaar-bewoners kunnen nog steeds worden ingediend. Naar verwachting is deze subsidie voor eigenaar-bewoners binnen nu en enkele weken op. Wie al een aanvraag heeft ingediend, kan zelf bepalen of hij de maatregelen al uitvoert of eerst wacht op de beschikking van de subsidie.

Meer informatie? Ga naar Subsidie energiebesparing eigen huis .

Reageer op dit artikel