nieuws

Energiebesparingsverkenner helpt professionals bij doorberekenen van besparingsmaatregelen

Sector

Energiebesparingsverkenner helpt professionals bij doorberekenen van besparingsmaatregelen

Voor woningcorporaties, installateurs, makelaars en banken die ‘meer willen betekenen’ voor hun klanten, is de Energiebesparingsverkenner ontwikkeld. Met deze tool is in drie eenvoudige stappen te berekenen hoe energiekosten kunnen worden verlaagd terwijl het wooncomfort wordt verbeterd.

Met de Energiebesparingsverkenner wordt direct het maximaal haalbare voordeel voor eindgebruikers (lees: bewoners) zichtbaar. De voordelen van het instrument op een rij:
• Een gebruiksvriendelijk instrument voor professionals in de woningbouw
• Geeft kant-en-klare maatregelen voor het verlagen van energiekosten én het verbeteren van comfort
• Geeft een goede indicatie van de besparingen voor één woning, een wooncomplex of diverse woningtypen gecombineerd
• Toont snel de effecten op het energielabel of de energie-index

‘Objectieve quickscan’

De Energiebesparingsverkenner is primair ontwikkeld voor professionals in de woningbouwsector. Installateurs en aannemers kunnen bijvoorbeeld berekenen hoe de eigenaar of huurder van een woning energie kan besparen en lagere maandelijkse energiekosten heeft. Deze volgens de overheid ‘objectieve’ quickscan bespaart tijd, stimuleert bewoners om duurzaam te investeren in hun huis, en zorgt bij aanbieders voor een hogere slagingskans van offertes.
Bekijk hier de video ‘Energiebesparingsverkenner’.

Op de website van RVO.nl kan een brochure worden gedownload met uitgebreide informatie over de Energiebesparingsverkenner.

Reageer op dit artikel