nieuws

Budget SDE+ najaarsronde 2016 volledig toegekend

Sector

Budget SDE+ najaarsronde 2016 volledig toegekend

In de najaarsronde 2016 van de SDE+ (een stimuleringsregeling voor de productie van duurzame energie) is aan ruim 2.100 projecten subsidie toegekend. Ruim 90 procent daarvan betreft projecten voor de opwekking van zonne-energie. De SDE+ regeling bereikte zijn budgetgrens al bij de aanvragen die op 11 oktober vorig jaar binnenkwamen; voor aanvragen na die datum was geen geld meer beschikbaar.

Van het totale budget van 5 miljard euro in de najaarsronde ging:
• 1.757 miljoen euro naar aan 2.128 projecten voor hernieuwbare elektriciteit
• 2.799 miljoen euro naar 63 projecten voor hernieuwbare warmte én WKK
• 444 miljoen euro naar 6 projecten voor hernieuwbaar gas

SDE+ voorjaar 2017 start op 7 maart

Het kabinet stelt een verplichtingenbudget open van 6 miljard euro in de voorjaarsronde SDE+ 2017, die loopt van 7 tot en met 30 maart 2017. In de najaarsronde wil het kabinet eenzelfde bedrag van 6 miljard euro openstellen, maar daarover wordt een definitief besluit na de sluiting van de voorjaarsronde genomen.

 

Reageer op dit artikel