nieuws

Tweedaagse cursus over de toepassing van warmtenetten

Sector

Tweedaagse cursus over de toepassing van warmtenetten

Nederland gebruikt 38 procent van alle energie om zichzelf te voorzien van warmte. Dit gebeurt voornamelijk met gasketels, maar om de energievoorziening te verduurzamen moet dit veranderen. Inmiddels maken enkele honderdduizenden huishoudens en duizenden bedrijven gebruik van een collectief warmtesysteem, met warmte die afkomstig van elektriciteitscentrales en afvalverbranders. Er wordt echter ook steeds vaker overgestapt op duurzame bronnen.

Ensoc meldt dat  FedEC binnenkort de opleiding ‘Warmte in 2 dagen’ aanbiedt, waarbij de toepassing van warmtenetten centraal staat. In twee dagen informeren experts uit de markt de cursisten over beleid en wetgeving, wordt een overzicht van de diverse warmtenetten gegeven, worden de diverse technieken besproken en worden tools aangereikt voor het exploiteren en beheren van een warmtenetwerk. Een bezoek aan een warmtevoorziening is eveneens onderdeel van deze opleiding.

De opleiding ‘Warmte in twee dagen’ wordt op 2 en 3 februari 2017 te Rotterdam gegeven.
Klik hier voor nadere informatie over de opleiding en de kosten op de site van FedEC.

Reageer op dit artikel